Werkwijze


Kennismakingsgesprek

Als je interesse hebt om gebruik te maken van mijn diensten biedt ik een gratis kennismakingsgesprek aan. Deze kennismaking geeft jou en mij de mogelijkheid om vrijblijvend te  bespreken wat ik voor jou/jullie kan betekenen. Dit telefoongesprek zal 20 tot 30 minuten in beslag nemen. 

Intakegesprek

Mochten wij samen besluiten dat de coaching zal gaan starten maken we een afspraak voor het intakegesprek. Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op de hulpvraag, wensen en bijzonderheden. Dit gesprek vindt bij voorkeur plaats bij jou thuis en indien gewenst bij mij in de praktijk. Het gesprek zal maximaal 1,5 uur in beslag nemen. Daarna zal ik een coachplan opstellen en de eerste coachsessies inplannen.

Coaching

Hoeveel coachsessies er nodig zijn voor jou, je kind(eren) of je gezin zal per casus bekeken worden. Ik lever maatwerk, aangezien ieder mens en ieder gezin uniek is. De coaching zal individueel of met meerdere gezinsleden tegelijk zijn, dat bespreken we per coachsessie van tevoren af. Tevens is het mogelijk om sessies te boeken met betrekking tot traumaverwerking.

Als (gezins)coach ga ik uit van de eigen kracht en omgeving van jou en je gezin, met als uiteindelijke doel het vergroten van de zelfredzaamheid, waardoor jij en je gezin weer zelfstandig de draad kunnen oppakken.

Traumaverwerking 

Soms blijkt voor of na een aantal coachingsessies dat er sprake is van een trauma. Ik werk met de traumaverwerkingstechniek door middel van tappen. Daarbij tap ik zachtjes met mijn hand op de bovenbenen van links naar rechts terwijl je comfortabel zit of ligt met de ogen gesloten. Deze methodiek in combinatie met een vast protocol wat doorlopen wordt is een zachte, efficiënte manier van het resetten van het brein en het aanwakkeren van het  verwerkingssysteem.

Voorbeelden van trauma kunnen zijn: ernstig ongeluk, scheiding, verliezen van een dierbare, verwaarlozing, misbruik, niet gewenst zijn etc.

Kinderen kunnen ook trauma's oplopen. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding, ongeluk, nare ervaring bij de tandarts, pesten etc.  Voor hen is er een andere traumaverwerkingsmethode nodig. Hiervoor maak ik gebruik van het helend verhaal en/of door middel van een aangepast protocol in combinatie met het tappen op de bovenbenen. Wil je hier meer informatie over neem gerust vrijblijvend contact met mij op.I


 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info